מהחממה לצלחת' -סופ"ש חמישי-שבת, 14-16 במרץ, ברחבי הערבה התיכונה והערבה הדרומית

שתפו ב:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
'מהחממה לצלחת' – בסימן הצדעה לחקלאות ישראלית מקומית. קטיף ירקות עצמי בחממות, סיורים חקלאיים, סדנאות בישול עם שפים, חקלאים ובשלנים, ארוחות שף בלב החממות החקלאיות ועוד. סופ"ש חמישי-שבת, 14-16 במרץ, ברחבי הערבה התיכונה והערבה הדרומית מועצה אזורית הערבה התיכונה, מועצה אזורית הערבה הדרומית, אשכול נגב מזרחי, משרד החקלאות, משרד התיירות, קרן נס וקרן מיראז'- מזמינים לאירועי 'מהחממה לצלחת'- השנה בסימן הצדעה לחקלאות ישראלית מקומית- שיתקיימו בסוף השבוע 14-16.3.2024- קטיף עצמי, שווקי איכרים, סדנאות בישול, וארוחות שף בחממות שיתבססו על טהרת התוצרת החקלאית של הערבה, בשילוב אירוח אנשי קולינריה ושפים מקומיים, ביניהם: השף אוהד לוי, השף יריב איתני, השף ינון בארי, השף יונתן דהן, השף סתיו ארגון, השף מיכאל איוניר, השף רוברט ביטון, ועוד. האירועים יתפרסו ברחבי מועצה אזורית הערבה התיכונה ומועצה אזורית הערבה הדרומית, שתי רשויות שמאז ה- 7 באוקטובר, התגייסו לאירוח אלפי מפונים, לינה, הסעדה, וכן הפעילו עבורם את אתרי התיירות וקיימו פעילויות מגוונות ללא תשלום. כעת, יציגו את פלאי החקלאות המתקדמת המתחוללים בשטחן, בייחוד בעונת החורף, בה מטפחים בחממות משוכללות את הירקות המובחרים בעולם. בין הארוחות המרכזיות שיתקיימו ב-'מהחממה לצלחת'- יום חמישי 14.3.2024- אירוע הפתיחה- ארוחה בסגנון 'טברנה מדברית' במשק איתני במושב צופר- בלב מטעי עצי תמר, יארח שף יריב איתני ממעדניה-route 90 בצוקים, את שף אוהד לוי ממסעדת "מאמו" באילת, ושף מיכאל איוניר, בעל קייטרינג ויעוץ קולינרי מעין יהב. השפים יכינו הארוחה לעיני הסועדים, עם מנות על טהרת הדגים, הבשר וחומרי הגלם המקומיים, כאשר לאורך הערב יוגשו מנות פתיחה בסגנון מזנון חופשי, לרקע מוזיקה יוונית, ובר אלכוהול שיציע מגוון משקאות. יום שישי 15.3.2024-ארוחת פופ אפ של שף יונתן דהן, תתקיים בגלריית עשוש, כפר האמנים צוקים- שף דהן יקיים ארוחת טעימות, שתכלול חמש מנות, מבוססות תוצרת הערבה בטעמים של סתיו ואביב, בסגנון 'שרינג'. ניתן להסב לשולחנות פרטיים או על הבר. הארוחה בליווי יינות יקב 'מואה'. -ארוחת בראנץ' בניצוחו של שף אוהד לוי, בפונדק נאות סמדר מבוססת על טהרת התוצרת המקומית של נאות סמדר, מפירות וירקות ועד גבינות ומשקאות. -סיור קולינרי מודרך בהנחיית איש הקולינריה דוד קישקה, ומורה הדרך ארז אקשוטי- מסע טעימות מפארן ועד צופר, בין החממות החקלאיות ואתרי הקולינריה, תוך היכרות עם הבשלנים המקומיים. הסיור יעבור בחממות פארן עם השף ינון בארי, מבשלת בירה ערבה, מעדניית כביש 90, בית הקלייה "אסקולה", "פיצה ארטיזנל", "גן ירק", ויקב "מואה". -חוות 'בין השיטין' בחצבה, מארחת את אנשי "פנדה פיתה" בשוק הכרמל, לערב צבעוני ושמח לכל המשפחה הכולל את מנות הפיתה המוכרות של פנדה פיתה, לצד תוספות, גלידת שף של מחלבת יטבתה, סיורי לילה ופינות יצירה לילדים. עוד בחווה- יתקיימו 'סדנת מאסטר שף' הכוללת היכרות עם עבודת החקלאי ובישול בלב החממה, לצד שוק איכרים שיציע מגוון ירקות מקומיים. -משתה צהרים משותף – מסעדת "פרם אורסולה", "המעדנייה כביש 90" ומבשלת "בירה ערבה" ברחבת המסעדות, השוכנות זו לצד זו, בכניסה ליישוב צוקים. -ארוחה מדברית לכל המשפחה עם 'מר מדבר', בקיבוץ לוטן- ערן לוין בכינויו 'מר מדבר' יקיים ארוחה בסגנון 'מטפונה' בישול איטי של עופות ממולאים ומתובלים בכל טוב, על מצע אורז מתובל. לקינוח תה מדברי חלווה ותמרים. ניתן להסב על מחצלות תחת כיפת השמיים ליד המדורה, או סביב שולחן נמוך. 'מר מדבר' יספר על האזור לרקע מנגינות מדבריות ובסיום הארוחה, סיור עששיות בקיבוץ. יום שבת 16.3.2024- סיור מדברי וארוחת שף בשטח סמוך לפארן, עם שף ינון בארי וארז אקשוטי מורה דרך- טיול בעקבות גידולי החקלאות בערבה התיכונה, כולל מסלולים רגליים, והסברים גיאופוליטיים והיסטוריים. במהלך הטיול תתקיים ארוחת שטח מבוססת בצקים טריים וירקות הערבה, בניצוחו של שף ינון בארי. עוד בין הסיורים והארוחות "מהחממה לצלחת": -'חממה לצלחת מסביב לעולם'- ביישוב ספיר- טעימה מהתרבות הקולינרית שמביאים הסטודנטים הזרים, ממדינות- ויטנאם, קניה, אינדונזיה ועוד, הלומדים במרכז המשתלמים הבינלאומי להכשרה חקלאית בערבה (AICAT). המפגש בהנחיית דוד קישקה, במסגרתו, היכרות עם הסטודנטים ובישול וטעימת מנות מסורתיות. -מבשלת "בירצינות" בקיבוץ קטורה תארח את הפודטראק "שף במדבר"- לארוחת צהרים של בירה מקומית ללא תחתית ומנה בשרית או טבעונית. -תמרל'ה בקיבוץ אילות, תארח את השף סתיו ארגון מקיבוץ ניר יצחק לארוחה יפנית. -בחממת 5 החושים, בקיבוץ אליפז, תתקיים סדנת מאסטר שף. -בגן הירק האורגני של רונית ומוטי אלעזרי- במושב צופר יתקיימו ארוחות בוקר טריות, בלב החממה על טהרת ירקות הגן. -סדנת לחמי מחמצת בצוקים- עומר לוי יחלוק את הידע והטכניקות להכנת לחם מחמצת, בשילוב ארוחת בראנץ'. -חוות ע'רנדל פותחת שעריה לראשונה לארוחת ערב איטלקית על טהרת תוצרת מקומית איכותית. -שיתוף פעולה ראשון בין השף אוהד לוי לפונדק יטבתה, בתפריט- גלידת שף בטעמים ייחודיים. בנוסף, מפגש גלידה חווייתי לכל המשפחה בו יכירו המבקרים את עולם הגלידה מקרוב. -'אקו ברקפסט' בקמפוס האקולוגי בקיבוץ לוטן– מזמין לקטוף מהגינה ירקות אורגנים לסלט, להכין יחד רוטב פסטו, פוקאצ'ה בתנור ועוד וליהנות מארוחת בוקר טעימה וטרייה. עוד בין האירועים: 'פיתה פנדה' יתארחו ב'אקו בר' בקיבוץ לוטן, סדנת סושי לכל המשפחה בקיבוץ יהל, סדנת בראנץ' בהנחיית השפית מירית קירשבום בעין יהב, קבלת שבת ב'יקב מואה' בצופר, סיור עם החקלאי רמי שדה בחממות עין יהב, פיקניק & לוקיישן- סלי פיקניק, בנאות סמדר, פארק תמנע וקיבוץ אילות, סיור בחווה לגידול פטריות בעין יהב, במכוורת פורת במושב עין יהב- ערב המבורגרים מהמעשנה עם זילופי דבש תוצרת המקום, ומגוון קוקטיילים, ושוק איכרים בקיבוץ אילות. עלות הפעילויות והארוחות- בין 25-220 ₪ למשתתף. מידע והזמנות- אירועי 'מהחממה לצלחת'- https://farmtotablearava.co.il/ טלפון – 052-4260798
רונית זילברשטיין
05/03/2024 | 17:54

'מהחממה לצלחת' – בסימן הצדעה לחקלאות ישראלית מקומית

קטיף ירקות עצמי בחממות, סיורים חקלאיים, סדנאות בישול עם שפים,
חקלאים ובשלנים, ארוחות שף בלב החממות החקלאיות ועוד

סופ"ש חמישי-שבת, 14-16 במרץ, ברחבי הערבה התיכונה והערבה הדרומית

מועצה אזורית הערבה התיכונה, מועצה אזורית הערבה הדרומית, אשכול נגב מזרחי, משרד החקלאות, משרד התיירות, קרן נס וקרן מיראז'- מזמינים לאירועי 'מהחממה לצלחת'- השנה בסימן הצדעה לחקלאות ישראלית מקומית- שיתקיימו בסוף השבוע 14-16.3.2024- קטיף עצמי, שווקי איכרים, סדנאות בישול, וארוחות שף בחממות שיתבססו על טהרת התוצרת החקלאית של הערבה, בשילוב אירוח אנשי קולינריה ושפים מקומיים, ביניהם:
השף אוהד לוי, השף יריב איתני, השף ינון בארי, השף יונתן דהן, השף סתיו ארגון, השף מיכאל איוניר, השף רוברט ביטון, ועוד.

האירועים יתפרסו ברחבי מועצה אזורית הערבה התיכונה ומועצה אזורית הערבה הדרומית, שתי רשויות שמאז ה- 7 באוקטובר, התגייסו לאירוח אלפי מפונים, לינה, הסעדה, וכן הפעילו עבורם את אתרי התיירות וקיימו פעילויות מגוונות ללא תשלום. כעת, יציגו את פלאי החקלאות המתקדמת המתחוללים בשטחן, בייחוד בעונת החורף, בה מטפחים בחממות משוכללות את הירקות המובחרים בעולם.

בין הארוחות המרכזיות שיתקיימו ב-'מהחממה לצלחת'-

יום חמישי 14.3.2024- אירוע הפתיחה- ארוחה בסגנון 'טברנה מדברית' במשק איתני במושב צופר- בלב מטעי עצי תמר, יארח שף יריב איתני ממעדניה-route 90 בצוקים, את שף אוהד לוי ממסעדת "מאמו" באילת, ושף מיכאל איוניר, בעל קייטרינג ויעוץ קולינרי מעין יהב. השפים יכינו הארוחה לעיני הסועדים, עם מנות על טהרת הדגים, הבשר וחומרי הגלם המקומיים, כאשר לאורך הערב יוגשו מנות פתיחה בסגנון מזנון חופשי, לרקע מוזיקה יוונית, ובר אלכוהול שיציע מגוון משקאות.

יום שישי 15.3.2024-ארוחת פופ אפ של שף יונתן דהן, תתקיים בגלריית עשוש, כפר האמנים צוקים-
שף דהן יקיים ארוחת טעימות, שתכלול חמש מנות, מבוססות תוצרת הערבה בטעמים של סתיו ואביב, בסגנון 'שרינג'. ניתן להסב לשולחנות פרטיים או על הבר. הארוחה בליווי יינות יקב 'מואה'.

-ארוחת בראנץ' בניצוחו של שף אוהד לוי, בפונדק נאות סמדר מבוססת על טהרת התוצרת המקומית של נאות סמדר, מפירות וירקות ועד גבינות ומשקאות.

-סיור קולינרי מודרך בהנחיית איש הקולינריה דוד קישקה, ומורה הדרך ארז אקשוטי- מסע טעימות מפארן ועד צופר, בין החממות החקלאיות ואתרי הקולינריה, תוך היכרות עם הבשלנים המקומיים. הסיור יעבור בחממות פארן עם השף ינון בארי, מבשלת בירה ערבה, מעדניית כביש 90, בית הקלייה "אסקולה", "פיצה ארטיזנל", "גן ירק", ויקב "מואה".

-חוות 'בין השיטין' בחצבה, מארחת את אנשי "פנדה פיתה" בשוק הכרמל, לערב צבעוני ושמח לכל המשפחה הכולל את מנות הפיתה המוכרות של פנדה פיתה, לצד תוספות, גלידת שף של מחלבת יטבתה, סיורי לילה ופינות יצירה לילדים. עוד בחווה- יתקיימו 'סדנת מאסטר שף' הכוללת היכרות עם עבודת החקלאי ובישול בלב החממה, לצד שוק איכרים שיציע מגוון ירקות מקומיים.

-משתה צהרים משותף – מסעדת "פרם אורסולה", "המעדנייה כביש 90" ומבשלת "בירה ערבה" ברחבת המסעדות, השוכנות זו לצד זו, בכניסה ליישוב צוקים.

-ארוחה מדברית לכל המשפחה עם 'מר מדבר', בקיבוץ לוטן- ערן לוין בכינויו 'מר מדבר' יקיים ארוחה בסגנון 'מטפונה' בישול איטי של עופות ממולאים ומתובלים בכל טוב, על מצע אורז מתובל. לקינוח תה מדברי חלווה ותמרים. ניתן להסב על מחצלות תחת כיפת השמיים ליד המדורה, או סביב שולחן נמוך. 'מר מדבר' יספר על האזור לרקע מנגינות מדבריות ובסיום הארוחה, סיור עששיות בקיבוץ.

יום שבת 16.3.2024- סיור מדברי וארוחת שף בשטח סמוך לפארן, עם שף ינון בארי וארז אקשוטי מורה דרך- טיול בעקבות גידולי החקלאות בערבה התיכונה, כולל מסלולים רגליים, והסברים גיאופוליטיים והיסטוריים. במהלך הטיול תתקיים ארוחת שטח מבוססת בצקים טריים וירקות הערבה, בניצוחו של שף ינון בארי.

עוד בין הסיורים והארוחות "מהחממה לצלחת":
-'חממה לצלחת מסביב לעולם'- ביישוב ספיר- טעימה מהתרבות הקולינרית שמביאים הסטודנטים הזרים, ממדינות- ויטנאם, קניה, אינדונזיה ועוד, הלומדים במרכז המשתלמים הבינלאומי להכשרה חקלאית בערבה (AICAT). המפגש בהנחיית דוד קישקה, במסגרתו, היכרות עם הסטודנטים ובישול וטעימת מנות מסורתיות.
-מבשלת "בירצינות" בקיבוץ קטורה תארח את הפודטראק "שף במדבר"- לארוחת צהרים של בירה מקומית ללא תחתית ומנה בשרית או טבעונית.
-תמרל'ה בקיבוץ אילות, תארח את השף סתיו ארגון מקיבוץ ניר יצחק לארוחה יפנית.
-בחממת 5 החושים, בקיבוץ אליפז, תתקיים סדנת מאסטר שף.
-בגן הירק האורגני של רונית ומוטי אלעזרי- במושב צופר יתקיימו ארוחות בוקר טריות, בלב החממה על טהרת ירקות הגן.
-סדנת לחמי מחמצת בצוקים- עומר לוי יחלוק את הידע והטכניקות להכנת לחם מחמצת, בשילוב ארוחת בראנץ'.
-חוות ע'רנדל פותחת שעריה לראשונה לארוחת ערב איטלקית על טהרת תוצרת מקומית איכותית.
-שיתוף פעולה ראשון בין השף אוהד לוי לפונדק יטבתה, בתפריט- גלידת שף בטעמים ייחודיים. בנוסף, מפגש גלידה חווייתי לכל המשפחה בו יכירו המבקרים את עולם הגלידה מקרוב.
-'אקו ברקפסט' בקמפוס האקולוגי בקיבוץ לוטן– מזמין לקטוף מהגינה ירקות אורגנים לסלט, להכין יחד רוטב פסטו, פוקאצ'ה בתנור ועוד וליהנות מארוחת בוקר טעימה וטרייה.

עוד בין האירועים: 'פיתה פנדה' יתארחו ב'אקו בר' בקיבוץ לוטן, סדנת סושי לכל המשפחה בקיבוץ יהל, סדנת בראנץ' בהנחיית השפית מירית קירשבום בעין יהב, קבלת שבת ב'יקב מואה' בצופר, סיור עם החקלאי רמי שדה בחממות עין יהב, פיקניק & לוקיישן- סלי פיקניק, בנאות סמדר, פארק תמנע וקיבוץ אילות,
סיור בחווה לגידול פטריות בעין יהב, במכוורת פורת במושב עין יהב- ערב המבורגרים מהמעשנה עם זילופי דבש תוצרת המקום, ומגוון קוקטיילים, ושוק איכרים בקיבוץ אילות.

עלות הפעילויות והארוחות- בין 25-220 ₪ למשתתף.

מידע והזמנות- אירועי 'מהחממה לצלחת'- https://farmtotablearava.co.il/ טלפון – 052-4260798

שתפו ב:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn

כתיבת תגובה

תגיות
אגף התנועה במשטרת ישראל (27) אילת (1456) אלי לנקרי (48) אלי לנקרי ראש עיריית אילת (143) בית חולים יוספטל (51) בסיס חיל הים (זי"ס) (21) דוברת משטרת מרחב אילת, פקד אפרת אקלר (71) דר' דרורי גניאל (59) המועצה האזורית חבל אילות (29) המועצה האזורית ערבה תיכונה (28) המשרד להגנת הסביבה (34) חבל אילות (51) חרבות ברזל (96) יוסי חן – מנכ"ל תאגיד התיירות העירוני (28) כביש 12 (29) כביש 40 (62) כביש 90 (143) כביש הערבה (138) כיבוי אש אילת (96) מאיר יצחק הלוי (161) מאיר צור, ראש מועצה אזורית הערבה התיכונה (19) מד"א אילת (33) מד"א נגב (46) מינהל החינוך אילת (33) מירי קופיטו (26) מלונאות, תיירות (20) מעבר הגבול ע״ש מנחם בגין (טאבה) (23) מפקד משטרת מרחב אילת, נצ״מ משה פינצי (20) מפרץ אילת (92) משטרת אילת (294) משטרת ישראל (280) משרד התיירות (36) נגיף הקורונה (77) עיריית אילת (439) ערבה תיכונה (107) פיקוד העורף (21) פרקליטות מחוז דרום (פלילי) (23) ראש עיריית אילת, אלי לנקרי (42) רונית זילברשטיין (111) רשות הטבע והגנים (44) רשות שדות התעופה (36) שדה התעופה ע"ש אילן ואסף רמון (47) שדה תעופה החדש "רמון" (31) תאגיד התיירות (33) תאגיד עירוני לתיירות אילת (34)